● Anda blog ● - KÖNYVAJÁNLÓK, BLOG SOK MINDEN MÁS...
Mi történt vele???

Könyvajánló 16.

2017.02.11. 18:46, Anda

címe:Szigor
alcím: A tiltás gyönyöre
szerző: Lakatos Levente
elkezdve: 16.11.07.
oldalszám: 338 o.

Imádom, imádom.  Sok idő volt mire ki olvastam, de nem azért mert nem tetszet az első 20 oldal, mert akkor is felkeltette az érdeklődésemet. Csak valamiért bele buzultam az e-book olvasómba és csak azon olvastam könyveket. De most megint visszatértem a könyvhöz és nem bántam meg kb. 3-4 nap alatt ki is olvastam. Még így is, hogy közbe jött egy kis betegség.

A könyvhöz még október környékén jutottam hozzá, amikor Glamour napok voltak volt kuponom. Plusz az előző munkahelyem eljövetelkor kaptam egy Libir ajándék utalványt.  Már akkor a fejembe véstem nekem ez a könyv kell. Sokan dicsérték és körbe rajongták. Így beadtam a derekam és meg vettem, de nem bántam meg. Magával ragadott a történet és élveztem olvasni.

A könyv borítója is egy nagyon letisztult egyszerű, de még is egy kicsit figyelemfelkeltő. Olyan rejtélyesé és izgalmassá teszi, így mindenki még jobban kíváncsi lesz a történetre.

Ami fontos tudni a könyvről, hogy már e-book formában megjelent, ahol több részből ál, de most, mint nekünk könyv falóknak összerakták négy virtuális kötetet papírformátumba. Egyáltalán nem érezhető a könyvből, hogy össze lenne gyúrva. Maga a történetet két szemségből ismerhetjük meg.

Liza, aki egy leendő politikus, leendő felesége lesz. Egykor kicsapongó életet élt, de Apja tette miatt megzsarolja, és rá veszi ezzel a kényszer házasságara. Hiszen leendő férje nem a nőkhöz vonzódik, de ezt nem vállalhatja föl.  Így ezzel egy tökéletes álca történetet építenek föl Sándor magán életével kapcsolatban. Aztán ott van Szentesy Igor, beceneve Szigor, aki a liberálispárt reklámszakembere. Komoly, helyes, eltökélt és titokzatos férfit ismerhetünk meg a személyében, aki csak falja a nőket. Nem vágyik semmilyen komolyabb kapcsolatra. Liza és Szigor első találkozásuk során nem tudják, hogy mind a ketten az ellenzéki párt tagja. A történet során olyan dolgokat tudnak meg a másikról, mellyel mind a ketten tönkre tehetnék a másik párt kampányát és egymást. 

A vége számomra nem várt fordulatot hozott és még jobban várom, hogy belefoghassak a következő részbe.   Plusz már megyek is és előrendelésbe megrendelem a 3. részét is. Már az olvasás közepén tudtam nekem kell a többi része is. De amíg nem jutottam el a végére addig nem akartam megrendelni, hiszen a végét el tudják szúrni. De ennek nem csak jobban várom, hogy neki kezdhessek a 2. résznek.

Megszeretem Lakatos Levente írását. :D Már tervezem melyik könyvét fogom elolvasni.

A könyvhöz itt juthatok hozzá. (link)

 

SZERZEMÉNYEK 09. - Vegyes

2017.02.04. 23:40, Anda

Sziasztok. Megérkeztem így már késő este. Ahogy ígértem itt vagyok a második adaggal ami minden féle dologról fog szólni. (FONTOS! minden képet belinkelve a nagyobb méret megtekintése érdekében.)

   

Kezdeném is, még a tegnapi lemaradt dolgokkal, amit a Pepcoba vettem. Nem terveztem, hogy lecserélem a perselyemet, de meg láttam és búcsút intettem a befőttes üvegnek. :D Édes kis üveg feldíszítve szöveggel és masnival.  A felirat nem jól látható a képen.  Így leírom ide nektek „ IT'S A good day <3 to have a good day”. Volt még más szöveggel, színnel is. Maga az üveg stílusa a nyakán megkötött madzaggal totál oda vagyok érte. Természetesen a pénz nem volt az termék része, azt már én dobáltam bele.  Mindösszesen 360 Ft volt. Nem pénz érte szerintem.  Most olvasom a blokkon, hogy eredetileg váza lenne. De nekem így jobban tetszik.
A másik üveg tárgy pedig egy bögrét helyettesített. Aminek a funkciója, hogy cetliket dobálok bele. Az egyik Youtuber csajszi (Bertók Fruzsina néven találjátok meg). Annyi a lényege, hogy minden jó dolgot, ami történik, veled fogsz egy cetlit és felírod dátummal és bedobod az üvegbe, majd év végén kinyitogatod azokat. Szerintem hasznos, főleg számomra hajalmos vagyok az apró jó dolgokat elfelejteni. Így majd évvégén ezekre is visszatekinthetek. Az üveg a blokk szerint Gyertyatartó lenne. A képen látszik is, hogy van már benne egy pár cetli és egy toll. Az ára 720 Ft.
Végre megint lehetett virág kaspókat kapni, tavaly már akartam még egyet venni az ecseteimnek. Egy már van nekem, de szeretem volna még egyet. Külön szeretem volna egy kicsit szedni, hogy napi használatos és ritkábban használt. Nem kell reggel annyit keresgetni.   Mindössze 290 Ft volt.
Az pénteki vásárolgatás utolsó két darabja. Az egyik egy USB kábelt (360 ft) és egy plusz Essence ecset  (495 FT) volt már egy, de lustaságból kellet egy plusz. Nincs mindig idő kimosni így kell plusz ecsetek. :D

Térjünk rá a mai napra. Voltam a Rossmann-ba és a Dm-be is és az egyik kínai üzletbe ahol most nagyon nagy akciók vannak mindenre 40% kedvezményt adnak. De menjünk sorba.

A Rossmann eredetileg egy kutya tészta miatt céloztam meg. Régen szemeztem vele a neten, de mikor láttam akciósan van ott akkor mentem oda (amúgy már nem akciósan kaptam meg, de lényegtelen). Végül azért beszereztem mást is. Mióta világosabb lett a hajam már nem szeretem annyira a Rimmel szemöldökformázó szett. Most is meg vagyok elégedve vele nem az a baj, ha nem túl sötétnek találom már a szemöldökömre. Hiszen világosabb barna lettem. Így beújítottam egy újabb világosabb darabot. De a Catrice márkát választottam. A krémmánián meg néztem melyek a legnépszerűbbek és így döntöttem. A szett 1.329 Ft.  A Catrice barna szemceruza kiárusítás keretébe szeretem be 699 Ft. Csak fekete szemceruzáim vannak ideje mást is kipróbálni így barna került a kosaramba a 040 Bronze Lee árnyalat. Állítólag hosszan tartó. A kezemről nehezen jön le így ez már jó jel. Essence márkánál is van a szokásos 349 Ft kiárusítás. Hozzá jutottam Smokey 2 in 1 khol ceruzához barna árnyalatba. A szemöldökformázáshoz vissza térve még vettem egy átlátszó zselé formázót az Alverdetől 999 Ft-ért. Leértékelve 749 Ft volt a Highlighter ecset.

A következő képen pedig más szépség ápolási cuccok vannak, mint vattakorong. A Dm a kedvencem, hiszen hipper érzékeny a bőröm és vannak olyanok, amik olyan karcos érzést keltenek. A borotvát mindeni ismeri, de próbáltam már sok félét, de mindig a Venus hoz. 399 Ft volt az olajos szemfesték lemosó. Ha micellás vízzel mosom le a sminket a szempilla festék mindig marad belőle, így most ezzel próbálkozok. A hajvég ápolóban is a Balea mellet dötnöttem, pedig nézegetem a drágább termékeket, de nem tudtam dönteni az üzletben így felmentem a krémmániára és ott is elég jó kritikát kapott így lekaptam a polcról 699 Ft.  Pár arcmaszkot és hajpakolást is vettem. 200 Ft körül voltak vagy még kevesebb.

A Rossmannba kiárusítják az Air wick illatgyertyákat. Végre meg vettem színjátszós és forralt bor illatút.  850 Ft –ra leértékelték. Eredeti ára olyan 1.700 körül vannak. Annyira jól néz ki a sötétbe, ahogy váltogatja a színét.   

   

Ezen kívül vettem még jó pár dolgot, amit kellet a háztartásba, mint például: tisztító kendő, öblítő, nedves WC papír, Kávégépbe vízkőoldó stb. 

Végül már csak két képet hozok, amit a kínai üzletben szeretem be.  3 pár cipőt, fehér nemüket (amit fölösleges mutogatni) és persze a kutyomnak is vettem megint valamit.

Két tavaszi cipő kis egyszerű bele bújós nem tudtam dönteni így jött mind a kettő velem.Ezért a két cipőért fizetem 3490 Ft. A Sport cipőt nem én vettem csak Anyumnak kicsi lett, nekem meg jó lesz kutya sétáltatáshoz. Így nekem adta. De az is valami 1500 Ft volt. Így tavasszal már lesz mint fel vennem.  Úgy mentem veszek több cipőt is, de annyian voltak abban az üzletben, hogy nem lehetet normálisan próbálni. Ráadásul tuti 15 percet álltam sorba. :/ 

Végül a kutyám ajándéka, annyira örül, mikor viszek haza valamit. Körbe rohangálja vele a lakást a szájába véve. Most is egy fotó elejééig el akartam venni tőle, de nem adta oda. :D Annyira cuki volt, nem tudtam ott hagyni. :D Olyan 500-600 Ft került.
Azt hiszem, ennyi lenne a nagy vásárlós bejegyzésem. Kicsit lassan ment a megírása, mert kicsit elkalandoztam néha erre-arra. De sikerült megírtam. Szép éjszakát mindenkinek. :)

SZERZEMÉNYEK 08. - Ékszerek

2017.02.03. 21:37, Anda

Beszabadultam Vögele-be. Mikor megláttam messziről, hogy 70% kedvezmények vannak az ékszerekre nem tudtam ellenállni neki. Annyira szépeket vettem nem tudtam ott hagyni. Plusz ékszerből sose elég. J Vettem még pár dolgot, de azt holnapra hagyom, mert Szombatra terveztem az igazi vásárolgatást. De, hogy ne maradjatok blog nélkül gondoltam ezekkel a dolgokkal gyors eldicsekszem. Főleg, hogy nem tudok betelni velük.

 

Az első egy nagyon szép nyaklánc mikor megláttam az állványon egyből azt mondtam jön velem. De pillanatra meginogtam, hogy nem fogom tudni semmivel hordani. De végül a sok fekete cuccomhoz menni fog. :) Eredetileg 4.490 Ft lett volna, de csak 1.345 Ft fizettem érte.

       

A másik két dolog pedig fülbevaló, abból sose elé. Főleg az apró pöttyökből.  Ott hezitáltam két szín kombináción a felső sor az egyforma volt. Viszont az alsók különböztek, ami volt még az arany és piros színű volt. De végül még is a zöldes, zöldes kél mellet tettem le a voksomat. Egyszerű, hétköznapokra tökéletes. Eredetileg ez a kis szett: 1490 Ft helyett most csak 445 Ft volt. A második fülbevaló az inkább elegánsabb, de nagyon jól néz ki a fülbe. Már régebben is nézegetem, az ilyen elöl, egy pötty hátul pedig kicsit van egy extra, ami a fülcimpa aljánál kikandikál. Egyből landolt a kosaramba. 2090 Ft-ról volt leárazva 625 Ft-ra.

Az utolsó darab egy kakukktojás, de még is ide sorolom, hiszen kulcsomon ékszere, meg persze ezt is a Vögele-be vettem. Több színbe volt még, ha jó emlékszem bézsbe, bordóba és szürkébe. Természetesen a szürkét választottam. Most ez a szín dominál nálam nagyon. A fekete szín mániám is hátra szorult egy kicsit a szürke miatt.

Ennyi lettem volna mára. :) Holnap, ha les időm és kedvem akkor jelentkezem.  Elég sok mindent tervezek a hétvégére. Kutya fürdetés, vásárlás, pihenés, főzés. Kellemes hétvégét nektek. A versenyre pedig jelentkezetek ma is bővült a doboz tartalma. :)

Könyvajánló 15.

2017.02.01. 21:22, Anda

Befejeztem egy újabb könyvet, ami azt jelent, hogy könyvajánló következik. Megint az ifjúsági vonalnál maradtam.

címe: Láthatósági ​mellény lúzereknek 
alcím: (Smith Gimi 2.) 
szerző: Marni Bates
elkezdve: 17.01.19.
oldalszám: 259 o.
elolvasva:  befejezve (17.01.30.)

Jane Smith egy tipikus stréber lány, akit láthatatlan az iskolába mint a több barátja. Nem zavarta eddig a stréberség árnyoldala mind addig, míg a legjobb barátnője Mackenzie összejön a foci csapat legjobb pasijával és Corey-t leköti a rock sztár pasija. Nem tud beletörődni, hogy egyedül marad. A suli újságban megbízzák, hogy írjon egy vezércikket, amivel hát, ha meg mutathatja ő is a tudását. Végre irodalmi rovatott is indíthat, ha bebizonyítja milyen jó író. A jó cikk megírása érdekében minden lépését követi a Fótos srác, akit ki nem állhat.  Ráadásul a cikkhez az ihlet se akar jönni. Vajon sikerül elő bújni a láthatatlanságból?

Aranyos, laza folytatása volt Segítség, YouTube-sztár lettem c. könyvnek, amiben Mackenzie történetét ismerhettük meg. Jane az első részben egy csendes folyamatosan tanulós lánynak tűnt. Valamiért az első részben Mackenzie szimpatikusan volt, mint itt. Hiszen volt olyan cselekedetei a legjobb barátnője ellen, ami számomra nem tette szimpatikussá. A legrosszabb helyzetben cserbe hagyta a Jane-t mikor pedig ő volt bajban támogatta. Végre a gonosz lány is szimpibb lett.    Mindig fontosabb volt a barátja. Pedig az első részben nem volt semmi rossz a karakterében. Az tényleg tetszet a könyvben, hogy egy kicsit az első részből is visszakapunk valamit. Hiszen megtudhatjuk, hogyan alakul a többiek élete. De egy újabb mellékszereplő történetébe is belecsöppenünk. Nem olvastam még ilyes fajta könyv sorozatott. De ez a megoldás nekem nagyon tetszet. Kellemeset csalódtam bene. J

Most már komolyabb vizek felé evezek. Folytatom Lakatos Levente könyvét. Kicsit altatom most az e-book olvasómat hisz még jó pár olvasatlan könyv sorakozik a polcomon. Amíg nem olvasok ki onnan egy párta nincs könyv vásárlás meg fogadtam. :D

ÉRTÉKELÉS: 6/10

Ha beszeretnéd szerezni a könyvet itt megteheted: mora.hu

Blog 01.28.

2017.01.28. 20:45, Anda

Végre. Végre. Megszabadultam a karvaly körmöktől. Meg könnyebbülés volt. Hiszen már nagyon rossz volt gépelni és tényleg rengeteg billentyűzetet félre nyomtam már. Meg így jobban tudok majd játszani is hiszen az is már rossz volt. Régen játszottam már Pc játékkal és kedvet kaptam hozzá a héten így letöltöttem a South Parkot és azt nyomom. Most is ha befejezem a blogot akkor azt fogom nyomni. A körmömre visszakanyarodva teljesen meg vagyok elégedve az új csajjal szép formát is csinált neki. Most sajna csak gél lakk van rajta. De legközelebb már megint építve lesz. Le is fotóztam. Íme:


Körmös után pedig benéztem két kínai üzlete, mert végkiárusítás volt. Néztem kutya sétáltatós sport cipőt majd lehet jövő héten, ha megkapom a fizumat veszek egy párat, meg voltak jó tavaszi topánkák. :) De most nem találtam semmi t hiszen annyira sokan voltak, hogy inkább eljöttem. Helyette benéztem a New Yourker-be és ott végre kaptam olyan nagy meleg, puha, saláta és csak 1790 Ft volt régóta akartam, de 3000-4000 Ft sajnáltam érte. De így reális árnak találtam. Annyira puha és olyan jó az arcomat hozzá érinteni. Természetesen a DM-be is voltam ahol vettem pár dolgot a nyeremény dobozba. Sajnos szomorúan látom, hogy eddig nem kapott senki a lehetőségen. De lehet, csak engem csigáz föl egy nyeremény? Ha nem jelentkezik senki, akkor megtartom magamnak a dolgokat akkor se fogok csüggedni. De elmondhatom én megpróbáltam. :D Az volt a nap legjobb pontja, hogy haza értem és Sushi volt ebédre. Itthon készítésű. Szeretem nagyon évente 1-2x szoktunk készíteni. Most avokádós, füstölt lazacos, sajtos volt. Nyam-nyam.

 

Címkék: blog köröm kaja
 
 

twitter,  tumblr, instragam, moly

"Egy kutyának nem kell luxusautó, se hatalmas ház, se drága ruhák. Beéri egy útszéli talált bottal. Lehetsz gazdag vagy szegény, buta vagy okos, agyafúrt vagy tökkelütött, a kutyádnak mindegy. Ő csak szeretetet kér és ad. Hány emberről mondhatod el ezt? Hány ember szeret feltétlen és olthatatlan szeretettel?"
     (John Grogan: Marley meg én)

 
Olvasmány lista

címe: November előtt 
alcím:  Előtt 1.
szerző: Aurora Rose Reynolds
elkezdve: 17.02.19.
oldalszám: 414  o.
elolvasva:  30 o
tartalom: November: Elhagytam New Yorkot, és a rossz emlékeimet, örökre. Tenessee várt, és apa sztriptíz klubja, ahol könyvelőként dolgozom. A klubban ismertem meg Asher Maysont. Asher tipikus rosszfiú, és én nem akarok tőle semmit. .  tovább>>

címe: Új ​élet Keddtől!
alcím:  -
szerző: Luis Carlos Montalván · Bret Witter
elkezdve: 17.02.13.
oldalszám: 312  o.
elolvasva: 90 o
tartalom:  Luis Montalván, az amerikai hadsereg többszörösen kitüntetett századosa, aki kétszer teljesített szolgálatot Irakban, soha nem hátrált meg a kihívások elől. Leszerelése után azonban sebesülései és a poszttraumás stressz egyre erősebben éreztették a hatásukat. Luis már nem nagyon bízott a gyógyulásban.Aztán megismerte Keddet, a finom lelkű golden retrievert, akit sérült emberek ellátására képeztek ki. tovább>>

címe: Hová lett Audrey?
alcím:  -
szerző: Sophie Kinsella
elkezdve: 16.11.20.
oldalszám: 300 o.
elolvasva:  31.o
tartalom: Audrey hetek óta nem teszi ki a lábát a lakásból. Édesanyja szerint olyan, akár egy törött porcelánváza. A szomszéd srác szerint olyan, akár egy lökött celeb, aki napszemüvegben ül az elsötétített szobában. Linus szerint pedig olyan, akár a rebarbara, ami csak árnyékban érzi jól magát. tovább>>

címe:Szigor II.
alcímA pillangók ébredése
szerző: Lakatos Levente
elkezdve: 17.02.11.
oldalszám: 350 o.
elolvasva:  befejezve
tartalom:  Liza szinte összeroppan kényszer szülte kapcsolatának béklyói alatt. Az aranykalitka egyre szűkebb számára, a boldogság lehetőségétől is megfosztottan semmire sem vágyik jobban, mint hogy visszakapja szabadságát. Az összeomlás peremén egyensúlyozva egy botrányos éjszakát követően úgy dönt, hogy külföldre utazik. A kormánypárt új szóvivője, Szentesy... tovább>>

címe:Szigor I.
alcímA tiltás gyönyöre
szerző: Lakatos Levente
elkezdve: 16.11.07.
oldalszám: 338 o.
elolvasva:  befejezve
tartalom:  Liza és vőlegénye, a fényes politikai karrier előtt álló Sándor a kívülállók szemében tökéletes álompárnak tűnik, ám színlelt boldogságukat kínos titkok tartják egyben. Mikor a lány egy félreértés folytán találkozik egy sármos idegennel, aki darabokra töri a testi és érzelmi nélkülözés... tovább>>

●  könyvek ● ryan filmek ● film/sorozat

 
komment

Ha akarod úgy is megtalálod a hirdetés módját. Ha kell a szavazatom írjál. Ha valami nekem nem tetszik csak egyszerűen törlöm.


 
Közlemény

Nem tudok helyesen írni! Ezt nem figyelmetlenség  miatt van. Van róla papírom. Mindig próbálom javítani és Wordbe írni, de akkor is előfordulnak hibák benne. Gondoltam itt hívom fel a figyelmet mielőtt még mindenki azt hinné: Nem küzdök a helyesírási hibák ellen.

 
barátok // blogok

 Jelentkezni a chat be lehet. 
    

 
Arhívum
Friss hozzászólások
 
site infó


● Szerkesztő: anda;  Design by anda
Indulás: 2008.08.05. ● Téma: blog
● E-mail:  anda121313@gmail.com 
● Böngésző: Mozilla  ● Tárhely: G-Portál
● Code: LindaDesign
Másik GP oldalam: antarktisz-online.gp

Copyright © 2008 -2017

 
Számláló
Indulás: 2006-07-19