Tejfölös meggytorta
2012.04.03. 14:38
Hozzávalók:
-
20 dkg liszt
-
1 csipet sütőpor
-
27 dkg cukor
-
3 tojás
-
10 dkg Rama
-
1,5 ü meggybefőtt
-
5 dl tejföl
-
1 cs vaníliás pudingpor
-
2-3 ek szeletelt mandula
-
1 cs piros tortazselé
Elkészírése:
-
A lisztet, a sütőport, 5 dkg cukrot, 1 tojás, egy csipet sót és a margarint összedolgozzuk, cipót formázunk belőle, majd folpack-ba csomagolva, egy órára hűtőbe tesszük.
-
A meggyet 6-7 dkg cukorral és másfél deci meggylével felforraljuk, majd hagyjuk hűlni.
-
Egy csatos forma alját sütőpapírral kibéleljük.
-
A tészta 2/3-át ugyanakkora kör alakúra nyújtjuk, a formába tesszük, és előmelegített sütőben 10 percig elősütjük. Hagyjuk hűlni.
-
A maradék tésztából rudat sodrunk, és egy 4 cm magas peremet készítünk belőle a forma oldalára. Nyomkodjuk össze a tésztákat, ahol találkoznak a perem alján.
-
A maradék 2 tojást 10 dkg cukorral habosra verjük, hozzáadjuk a tejfölt és a pudingport.
-
A masszát a formába öntjük, és 45 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.
-
A meggyet lecsepegtetjük, a torta tetején elosztjuk, a meggyléből és a maradék cukorból a használati utasítás szerint elkészítjük a zselét. Ráöntjük a tortára, ha kihűlt a peremét megszórjuk a vágott mandulával. Néhány órára tegyük hűtőbe.
sütési mód: alul-felül sütés
{Forrás}
|