Almás-fahéjas muffin
2011.12.02. 01:08
hozzávalók:
-
1 nagyobb vagy 2 kisebb alma , kockázva
-
1 cs vaníliás cukor
-
1-1,5 ek citromlé
-
1 tábla fehér csokoládé , amiből pár kockát félreteszünk a csokiforgácshoz
-
18 dkg finomliszt
-
2 tk sütőpor
-
2 egész tojás
-
6 dkg cukor
-
1 kis doboz natúr joghurt
-
1 ek dióolaj (sima is jó)
-
1 késhegynyi őrölt szegfűszeg
-
2 kk őrölt fahéj vagy 1 fahéjrúd
-
fél ek fahéjesszencia (ha nincs, nem baj, a szegfűszeg és a fahéj is pont elég)
-
10 db muffinpapír
elkészítés:
-
A muffinpapírokat a muffinsütőforma mélyedéseibe tesszük. Az almát hámozzuk, magházát kivágjuk, és felkockázzuk. Vaníliás cukorral, citromlével, fűszerekkel és a fahéjesszenciával felforraljuk, beletördeljük a fehér csokoládét, és gyenge tűzön addig kevergetjük, amíg a csoki elolvad. Pár perc alatt krémes, ínycsiklandozó masszát kapunk, erőteljesen fahéjas almadarabkákkal. Félrehúzzuk, és hagyjuk kihűlni.
-
A sütőt előmelegítjük. A lisztet elvegyítjük a sütőporral.
-
A tojásokat a cukorral, a joghurttal és az olajjal felverjük. Gyorsan hozzákeverjük a lisztes elegyet, majd beleforgatjuk a fahéjas/almás masszát.
-
A tésztát a formákba töltjük, és kb. 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd csokoládéforgáccsal tálaljuk.
sütési mód: hőlégkeveréses
forrás: /www.nosalty.hu
|