Mirindás muffin
2011.10.24. 22:07
hozzávalók (12 db):
-
Tészta :
-
2 ek liszt
-
fél cs sütőpor
-
1 ek kakaópor
-
3 tojássárgája
-
3 ek porcukor
-
0,5 dl napraforgó olaj
-
3 tojásfehérje
-
Túrókrém :
-
10 dkg margarin
-
10 dkg porcukor
-
20 dkg túró
-
1 db reszelt cirtomhéj
-
Fantás krém :
-
5 dl bármilyen szénsavas narancsos üdítőital
-
1 cs vaniliás pudingpor
-
1 ek cukor
elkészítés:
-
A tésztához a lisztet, a sütőporral és a kakaóporral összekeverjük. A tojássárgáját a porcukorral kikeverjük, és hozzáadjuk az olajat. A tojásfehérjét felverjük.
-
A tojássárgás cukorhoz először a felvert fehérjét keverjük laza mozdulatokkal, majd végül a sütőporos lisztet.
-
A muffintepsi mélyedéseibe a muffinkapszlikat belehelyezzük, és a masszát 12 felé osztjuk.
-
Előmelegített sütőben, alacsony hőfokon megsütjük. Végezzünk tűpróbát!
-
Ha megsült, hagyjuk kihűlni. Ne ijedjünk meg, ha sütéskor túlzottan megemelkedik, mert amikor kihűl, össze fog esni annyira, hogy a túrókrémet és a fantás pudingot rá tudjuk helyezni.
-
A túrókrém hez a margarint a porcukorral keverjünk habosra, és adjunk hozzá a túrót és reszelt cirtomhéjat.
-
A fantás krémhez bármilyen szénsavas, narancsos üdítőitalból, a vaniliás pudingporból és a cukorból ugyanúgy pudingot főzünk, csak nem tejjel, hanem az üdítővel.
-
A kihűlt piskótára osszuk el a túrókrémet (én habzsákból nyomtam rá), majd a fantás pudingot még melegen (de nem forrón). A fantás pudingot is habzsákból nyomtjuk a tetejére.
-
A tetejét tortadarával vagy reszelt csokoládéval díszíthetjük.
sütési mód: alul-felül sütés
|