Püspökkenyér
2017.01.16. 22:07
A tésztához
-
15 dkg finomliszt
-
1 tk sütőpor
-
4 db tojás
-
15 dkg cukor (kristály)
-
1 ek vaníliás cukor
-
4 dkg dió (durvára vágva)
-
4 dkg mandula (durvára vágva)
-
15 dkg aszalt gyümölcsök (darabolt vegyesen: mazsola, szilva, sárgabarack, datolya, füge)
-
5 dkg csokoládé (durvára vágott)
A tepsi előkészítéséhez
-
1 ek vaj
-
1 evőkanál finomliszt
elkészítés
-
Két tojás fehérjét habbá verjük.
-
A lisztet összekeverjük a sütőporral.
-
A darabolt aszalt gyümölcsöket és a diót, mandulát összekeverjük és adunk hozzá 2-3 evőkanállal a sütőporos lisztből és elkeverjük.
-
Két egész tojást és két tojás sárgáját a cukorral, a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd apránként hozzá keverjük a sütőporos lisztet, az aszalt gyümölcsös, diós, mandulás keveréket.
-
Végül beleforgatjuk a két tojás felvert habját.
-
A tésztát vajazott, lisztezett hosszúkás formába öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt készre sütjük. (Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.)
A fótó saját a recept innen
|