Sajtroló
2016.11.06. 12:45
-
1 csomag leveles tészta
-
sajtroló sutő forma
-
1 db felvert tojás a tetejére
A töltelékhez:
-
2 evőkanál finomliszt
-
2 dl tej
-
só ízlés szerint
-
szerecsendió ízlés szerint (fekete borsot is szoktam rakni)
-
10 dkg füstölt tömlős krémsajt (bármilyen más is jó)
-
2 ek tejföl (a megfelelő krémes állag eléréséhez)
-
10 dkg reszelt sajt (a rolók végéhez)
Elkészítése:
1. A leveles tésztánkat késhegynire kinyútjuk. Lisztezuk a deszkát és a nyájtófát is igény szerint. Felcsíkozuk )kb 3ü4 cm csíkokra)
2. Aztán olajjal lekent rolósütőre tekerjük, és a csíkokat úgy tekerjük fel, hogy mindig megnyomkodjuk a fedésnél a tésztát, különben ha kisült széthullik. Felvert tojással lekenjük. Előmelegített sütőben szép sárgára sütjük. (KB. 20 percig 200 fokon, alul felül sütéssel)
3. Majd ha kihűlt, megtöltjük a következő krémmel: a lisztből és tejből (+ fűszerek) sűrű kavargatás mellett krémet főzünk, majd ha már majd nem kihűlt (de ne legyen hideg), hozzáadjuk a többi hozzávalót, tömlős sajtot, és annyi tejfölt, hogy krémes állaga legyen (kb 2-3 ek).
4.Habzsákba töltjük, és a rolóba nyomkodjuk. A roló végeit reszelt sajtba nyomjuk.
(forrás csak egy kicsit átírva)
|