Rösti muffin
2012.01.02. 13:10
hozzávalók (12 db):
-
20 vékony szelet sonka
-
0,5 kg burgonya
-
6 szál újhagyma
-
2 ág rozmaring (helyette szárított petrezselyemlevélet raktam bele)
-
2 tojás
-
3 evőkanál liszt
-
só
-
bors
elkészítés:
A sütőt 180 fokra (a légkeverésest 160 fokra) előmelegítjük. A forma minden mélyedésébe egy-egy szelet sonkát teszünk úgy, hogy a vége kétoldalt kilógjon. A burgonyát megmossuk, meghámozzuk, és durvára reszeljük. Az újhagymát megtisztítjuk, megmossuk és karikákra vágjuk. A rozmaring leveleit letépkedjük, finomra aprítjuk. A maradék sonkát vékony csíkokra vágjuk. A tojásokat a burgonyával, a sonkacsíkokkal, az újhagymával, a rozmaringgal és a liszttel elkeverjük. Jól megsózzuk és megborsozzuk. A burgonyás tésztát a muffinsütőforma mélyedéseibe öntjük, ráhajtjuk a sonkaszeletek végeit. A sütőben, középen, 30 percig sütjük.
Forrás: Toró Elza: A 100 legjobb muffin
|