Sajtkrémleves
2011.12.02. 00:53
Hozzávalók:
-
2 db leveskocka
-
2 db tömlős sajt
-
Piritott kenyér
-
Petrezselyem zöldje (friss vagy szárított)
-
Olaj, liszt (rántáshoz)
-
só, foghagyma (ízlés szerint)
Elkészítés:
Az olajból és a lisztből rántást csinálunk, majd felöntjük 2 liter vízzel. Belerakjuk a tyúkhúsleves kockát és felforraljuk. Majd mikor forr, bele tesszük a tömlő sajtot. Addig forraljuk míg el nem olvad benne a tömlő sajt. Majd fűszerezzük ízlésünk szerint. Petrezselyem zöldjét bele szoktam főzni, de nem muszáj.
A kenyeret kockákra vágtam majd olajban és fokhagyma granulátumba meg pirítottam, majd a sütőbe grill fokozaton megsütöm. (Így szoktam csinálni a pirított kenyér kockákat, de lehet máshogy is.)
|